Voorstellen

Dit is Hilda

Mijn naam is Hilda Pasterkamp. Ik ben geboren in 1971 en moeder van drie leuke meiden. Ik hou van creatief bezig zijn, zoals tekenen en schilderen. Verder kan ik genieten van wandelen, bezig zijn met interieur, een goed gesprek met vrienden of mijn dochters, en dat dan het liefst met een knapperend vuurtje of lekker eten (vooral als iemand anders gekookt heeft). De afwisseling van het werken met mijn hoofd en mijn handen, vind ik prettig en rustgevend. Verder ben ik empathisch, analytisch en intuïtief ingesteld.

Ik kijk de straat in waar het moet zijn en begin langzamer te rijden. Wanneer ik het huis zie naderen op mijn navigatie, begint de spanning toe te nemen. Nu gaat het echt gebeuren. Het stipje houdt stil voor een huis dat ik niet had verwacht. “Moet ik bij deze blokkendoos naar binnen?” mompel ik in mezelf. Ik parkeer de auto, spuit nog even de nodige deo en wend me richting de voordeur. Nog één diepe zucht voordat ik aanbel.

Als de blokkendoos opengaat, kijk ik in een vriendelijk gezicht dat me welkom heet en zich voorstelt als ‘Hilda Pasterkamp’. Vervolgens leidt ze me naar een smaakvol ingericht kamertje, dat direct grenst aan de gang. Ik neem alles in me op en concludeer dat de binnenkant van die blokkendoos zo gek nog niet is. Het doet warm en gezellig aan. Hier kan ik me wel op mijn gemak voelen, denk ik terwijl ik voorzichtig in een stoel zak en me besef dat het nu dan echt zover is… Daar gaan we dan.”

Basis
Ik bied ruimte, om zonder oordeel en binnen veilige verbinding op zoek te gaan naar dat wat verloren is gegaan in jou. Zodat jij meer kan worden wie jij bent. Ik vind het een voorrecht om dat proces te mogen begeleiden. De basis van waaruit ik werk ligt verankerd in mijn geloof in God, maar laat je vooral niet tegenhouden als jij minder hebt met God als hulpbron. Je bent heel welkom zoals je bent.

Visie
Ik werk vanuit de visie dat ieder mens uniek is. Ieder mens heeft een eigen authentiek hemels verlangen. Soms is dit verlangen weggestopt en ligt het diep begraven op de bodem van je hart. Door allerlei omstandigheden kan dit verlangen bedolven zijn onder lagen van miskenning. Hierdoor is het zicht en inzicht niet meer helder. Ik geloof dat dit verlangen weer naar boven kan komen en kan groeien als je de moed hebt en bereid bent om obstakels in je leven aan te pakken en hulp te zoeken.

Psychosociaal therapeut
Ik ben in het verleden een aantal jaar op vrijwillige basis betrokken geweest in de hulpverlening. Dit gaf me een verlangen naar ‘meer’. Ook zag ik het belang van een goede professionele onderbouwing in dit werk. Vandaar dat ik de opleiding voor psychosociaal therapeut heb gedaan en met goed gevolg heb afgerond alsook scholingen voor Psychodrama, Integratieve therapie, Trauma, en Trauma-seksualiteit. Continu  ben ik bezig met specialisatie en ontwikkeling middels vervolgopleiding en training.

Profound?
Sinds 2008 ben ik gestart met een eigen praktijk onder de naam ‘Profound’. Een naam die mijns inziens de lading dekt als het gaat om hulpverlening. Een soort schatgraven.
De vertaling is dit:

“Totaal, helemaal, grondig, degelijk, diepgaand, volkomen, diepgravend, niet oppervlakkig, intens, innig, diep en diepzinnig.”

Een mooi rijtje woorden waar je mee te maken kunt krijgen. Met als resultaat dat je de beste versie van jezelf zal gaan worden. Dat is een reis waarin ik je heel graag wil begeleiden. Je bent het waard.

Bordje ‘Profound’
Dit moment op de onderstaande foto, is een hele bijzondere. Sinds 25 September 2008 ben ik namelijk in de voetsporen van mijn vader getreden, door zelf ook therapeut te worden, net zoals hij altijd geweest is. Tot nog toe had ik altijd een ruimte in de omgeving gehuurd, maar sinds de zomer van 2020 heb ik eindelijk een eigen praktijk aan huis.

De interesse voor dit vakgebied heb ik echt van mijn vader, die me met zijn vrije geest nog altijd inspireert om creatief en speels te blijven, zelfstandig te blijven nadenken en om zelfs op 82-jarige leeftijd nog altijd te blijven groeien en ontwikkelen. Ik geloof echt dat dat je jong houdt; verder groeien en ontwikkelen. Dit gun ik eigenlijk iedereen, wat dit beroep om die rede juist ook zo mooi maakt. Je bevrijdt een stukje mens dat weer verder kan en in staat is om meer uit het leven te halen. En dat laat zich niet kaderen in leeftijd. Er is nooit een grens voor ontwikkeling.

Extra bijzonder is het dan ook, dat juist hij dit bordje heeft opgehangen. Want ‘Profound’ vindt ook een deel van zijn oorsprong in deze karakteristieke man, namelijk; Niet oppervlakkig, grondig, helemaal, intens, diepzinnig, volkomen… Profound. Een zegen om hem in mijn leven te hebben als vader en inspiratiebron.

Gerrit Pasterkamp