Voorstellen

a-dsc_0142-e1538765583238.jpgMijn naam is Hilda Pasterkamp. Ik ben geboren in 1971 en moeder van drie leuke meiden. Ik hou van creatief bezig zijn, zoals tekenen en schilderen. Verder kan ik genieten van wandelen, bezig zijn met interieur, een goed gesprek met vrienden of mijn dochters, en dat dan het liefst met een knapperend vuurtje of lekker eten (vooral als iemand anders gekookt heeft). De afwisseling van het werken met mijn hoofd en mijn handen, vind ik prettig en rustgevend. Verder ben ik empathisch, analytisch en intuïtief ingesteld.

“Met een verhoogde hartslag en klamme handen, beklim ik de trap van de boerderij zoals ik die ook al op de foto gezien had. Het leidt me naar een heel klein deurtje. Moet ik daar doorheen? denk ik bij mezelf. Krakend duw ik hem open, en gluur om het hoekje waar ik in een halletje terecht kom. Ik hoef niet lang te wachten. Ze lacht vriendelijk als ze komt aanlopen en stelt zichzelf aan me voor als ‘Hilda’. Vervolgens leidt ze me naar een sfeervolle warme zolderkamer waar de planken onder de vloerbedekking een klein beetje kraken zodra ik mijn voet over de drempel zet. Ik haal een keer diep adem. Daar gaan we dan.”

Basis
Ik bied ruimte, om zonder oordeel en binnen veilige verbinding op zoek te gaan naar dat wat verloren is gegaan in jou. Zodat jij meer kan worden wie jij bent. Ik vind het een voorrecht om dat proces te mogen begeleiden. De basis van waaruit ik werk ligt verankerd in mijn geloof in God, maar laat je vooral niet tegenhouden als jij minder hebt met God als hulpbron. Je bent heel welkom zoals je bent.

Visie
Ik werk vanuit de visie dat ieder mens uniek is. Ieder mens heeft een eigen authentiek hemels verlangen. Soms is dit verlangen weggestopt en ligt het diep begraven op de bodem van je hart. Door allerlei omstandigheden kan dit verlangen bedolven zijn onder lagen van miskenning. Hierdoor is het zicht en inzicht niet meer helder. Ik geloof dat dit verlangen weer naar boven kan komen en kan groeien als je de moed hebt en bereid bent om obstakels in je leven aan te pakken en hulp te zoeken.

Psychosociaal therapeut
Ik ben in het verleden een aantal jaar op vrijwillige basis betrokken geweest in de hulpverlening. Dit gaf me een verlangen naar ‘meer’. Ook zag ik het belang van een goede professionele onderbouwing in dit werk. Vandaar dat ik de opleiding voor psychosociaal therapeut heb gedaan en met goed gevolg heb afgerond alsook scholingen voor Psychodrama, Integratieve therapie, Trauma, en Trauma-seksualiteit. Continu  ben ik bezig met specialisatie en ontwikkeling middels vervolgopleiding en training.

Profound?
Sinds 2008 ben ik gestart met een eigen praktijk onder de naam ‘Profound’. Een naam die mijns inziens de lading dekt als het gaat om hulpverlening. Een soort schatgraven.
De vertaling is dit:

“Totaal, helemaal, grondig, degelijk, diepgaand, volkomen, diepgravend, niet oppervlakkig, intens, innig, diep en diepzinnig.”

Een mooi rijtje woorden waar je mee te maken kunt krijgen. Met als resultaat dat je de beste versie van jezelf zal gaan worden. Dat is een reis waarin ik je heel graag wil begeleiden. Je bent het waard.