Werkwijze

“Nieuwsgierig dwalen mijn ogen door de ruimte, terwijl Hilda een kopje thee is gaan zetten. Mijn ogen blijven hangen bij de stapel kussens voor de verwarming op de grond. Lieve help, wat is ze van plan? Overnacht ze hier soms wel eens, ofzo? Ik glimlach om mijn eigen gedachte en richt mijn blik weer op de deur, waar Hilda net binnenkomt. Oh ja! Ik zou een theezakje uitzoeken. Gauw duik ik in de theedoos. ‘Ontspanning’ staat er op het zakje. Laat ik die maar nemen.”

A DSC_0029

De Praktijk


De praktijk heb ik zo ingericht, dat jij er op je gemak bent. Een neutrale ruimte zonder oordeel, waarin je de vrijheid mag voelen om op zoek te gaan naar jezelf. Ik maak in mijn therapie graag gebruik van voorwerpen. Dit helpt namelijk om de dingen waar je tegenaan loopt, beter voor je te zien alsook het overzicht te hebben, er van een afstandje naar te kijken, en zélf meer beheer te krijgen. Te zien wat er gebeurd als jij aan zet bent. Dat kan soms heel verhelderend zijn en je bewust maken van waar je staat. Want inzicht en bewustwording zijn twee belangrijke sleutelwoorden.
Vooral bij vragen als:

  • Wat maakt dat ik de dingen doe zoals ik ze doe?
  • Wat maakt dat ik in bepaalde situaties niet mezelf kan zijn?
  • Wat maakt dat ik steeds vast loop op dezelfde thema’s?

Vragen die je leven nogal kunnen bepalen, en wat frustrerend werkt wanneer je er tegenaan blijft lopen. Maar deze vragen zijn er niet voor niks. Ik werk vanuit de gedachte dat ieder mens een eigen bestemming heeft, een eigen verlangen om waar te maken. Deze verlangens kunnen diep verscholen liggen op de bodem van je hart. Ik wil je helpen dit verlangen te hervinden, en op onderzoek uit te gaan naar dat wat jou beweegt.

Intake
Tijdens het eerste gesprek gaan we kijken of er een ‘klik’ is en of jouw hulpvraag past binnen wat ik kan aanbieden. Zodra we dat hebben afgestemd, kunnen we het traject in gang zetten.

“Al meteen na de eerste sessie merkte ik dat de dingen die ik vertel niet raar zijn, en dat Hilda me altijd serieus neemt. En…de stapel kussens bleek niet als doel te hebben, om erin te overnachten. Ik mag ze gebruiken waar ik dat voor wil. Soms leggen we ze op de grond, en stellen ze de zwaarte voor die ik voel. Maar soms wil ik er ook gewoon in gaan zitten, omdat ik me dan beter op mijn gemak voel. Precies wat ik dan nodig heb om makkelijker te kunnen praten en niet op slot te gaan. Ik had het nooit verwacht, maar eigenlijk kijk ik stiekem al weer uit naar het volgende gesprek.”

Inzichtelijk maken
Om volwassenen goed te kunnen ondersteunen en begeleiden werk ik vanuit een integratieve therapie. Dat wil zeggen dat ik verschillende methodes gebruik die helpen om problemen te structureren en te hanteren.

Een van de manieren waar ik graag mee werk, is met psychodrama. Mijn ervaring is dat dit verrassende inzichten geeft. Gehoord worden is heel belangrijk. Praten en denken doet een beroep op je ratio. Tegelijk is het belangrijk om je gevoel te laten spreken. Zo kan het heel helpend zijn om voorwerpen in de ruimte te zetten die jouw binnenwereld helder maken. Voorwerpen die je zelf uitkiest of meebrengt, om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te komen van jouw gevoel. Uiteraard is dit natuurlijk één van de vele manieren, en kijken we samen naar welke manier het beste bij jou aansluit.

glaswebsite

Thema’s die ik behandel zijn o.a.:
• Identiteitsvragen 
• Eigen grenzen en wensen
• Seksuele identiteit 
• Faalangst / angsten
• Hoog sensitiviteit
• Burn Out
• Negatief zelfbeeld , negatief Godsbeeld
• Rouw- en verliesverwerking (echtscheiding, werk, relatie, gezondheid, etc.)
• Traumaseksualiteit en verwerking van:
+ Seksueel misbruik
+ Traumatische ervaringen
+ (Religieus) machtsmisbruik en/of manipulatie

crea

Methodes
Het doel van de therapie is dat jouw problemen worden opgeheven of verminderd. Voorbeelden van deze therapievormen zijn:

+ Psychodrama
+ Integratieve werkvormen
+ Visualisatie 
+ EMDR 
+ Gestalt en beeldcommunicatie
+ Transactionele analyse
+ Creatieve opdrachten/schilderen, tekenen

Voor een intake of meer informatie kun je bellen of mailen voor een afspraak. Zie verdere gegevens onder Contact.